Hogyan tovább Esztergom? Beszéljük meg együtt!

A rendezvények fővédnöke: Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes. Az est szervezői: Esztergomért aktívan tenni akaró polgárok. Főszervezők: Dr. Bacsa György a MOL Nyrt. ügyvezető igazgatója, Heer Ádám stratégiai marketing manager, Koditek Pál a Cathedrális Tours ügyvezető igazgatója, Vajda Balázs termelési mérnök.

Friss topikok

Címkék

Széleskörű összefogásra van szüksége az esztergomi turizmusnak

2014.01.21. 19:16 Hogyan tovább Esztergom

Hétfő este a "Hogyan tovább Esztergom?" elnevezésű rendezvénysorozat  negyedik előadása az esztergomi turizmus kérdéseire, problémáira keresett válaszokat. Az est meghívott turisztikai szakemberei Zeller Tibor, Koditek Pál és Rezi-Kató Gábor voltak, akik Heer Ádám moderálása mellett a "két órás" turizmust, a királyváros szállás- és vendéglátóhelyeinek adottságait, helyzetét elemezték a közönség soraiban helyet foglaló helyi vendéglátó és szállásadó vállalkozókkal együtt. Összegzésként elmondható, hogy az esztergomi turizmus csak komoly regionális, önkormányzati és civil összefogással lendíthető ki  jelenlegi tetszhalott állapotából. 

IMG_2758.jpg

Rezi-Kató Gábor, Heer Ádám, Zeller Tibor, Koditek Pál

A Balassa Bálint Szakközépiskolában megrendezett est első kérdésköre az új turisztikai tendenciákat vizsgálta. Zeller Tibor -a Hotel Visegrád, valamint a Reneszánsz és a Sirály éttermek tulajdonosa- több évtizede van jelen a Dunakanyar turizmusában. Véleménye szerint az elmúlt két évtizedet vizsgálva kijelenthető, hogy igen pozitív hatása lett a különböző cafeteria rendszereknek a belföldi turizmusra.   

IMG_2753.jpg

Zeller Tibor és Koditek Pál

Koditek Pál a Cathedralis Tours vezetője SWOT elemzéssel vizsgálta az esztergomi turizmus erősségeit, gyengeségeit, lehetőségeit és veszélyeit. Megjegyezte; Budapest közelsége éppen annyira hátrány, mint előny. Komoly lehetőséget lát a kulturális, illetve a sportturizmusban.

Rezi-Kató Gábor, a Vármúzeum igazgatója nem kimondottan turisztikai szakember, de több mint egy évtizede tevékenykedik az esztergomi várhegyen, így jelentős rálátása van városunk turizmusára. Az igazgató úr szerint elengedhetetlenül fontos, hogy a várhegyen lévő turisztikai látványosságok, egységek összehangolt programok keretében várják az ide látogatókat.

IMG_2750.jpg

Az esztergomi turizmus vizsgálata közben a szakemberek egyértelműen rámutattak, hogy az eredményes, fejlődő helyi turizmushoz alapfeltétel a város infrastruktúrájának fejlesztése, kijavítása. Továbbá elemezték az esztergomi vendéglátó egységek helyzetét és lehetőségeit. Az esztergomi szálláshelyekkel kapcsolatban szóba került, hogy milyen szállodákra, hotelekre lenne szükség.

IMG_2754.jpg

Heer Ádám

Heer Ádám stratégiai marketing manager szerint elsődleges feladat Esztergom egyértelmű pozicionálása a turisztikai piacon. Az est vendégeit arra kérte, próbáljanak olyan turisztikai attrakciót kitalálni, ami csak Esztergomra jellemző és a turisták számára a program hallatán rögtön a királyváros jut eszébe. A válaszok a kulturális és az egyházi turizmus programok különböző lehetőségeit javasolták.

A rendezvény végén összegzéseként megállapították, hogy az esztergomi turizmus fellendítésének alapköve a helyi infrastruktúra fejlesztése, az egységes városmarketing és turizmuspolitika, majd ezt követően széleskörű összefogásra, együttműködésre van szükség a Dunakanyar önkormányzataival, kormányzati szervekkel, turisztikai szakemberekkel, helyi vállalkozókkal és az egyház képviselőivel.

IMG_2751.jpg

Rezi-Kató Gábor, Heer Ádám, Zeller Tibor, Koditek Pál

Az estet a KTV teljes egészében rögzítette, amit nemsokára itt is közlünk. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hogyantovabbesztergom.blog.hu/api/trackback/id/tr915773964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása