Hogyan tovább Esztergom? Beszéljük meg együtt!

A rendezvények fővédnöke: Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes. Az est szervezői: Esztergomért aktívan tenni akaró polgárok. Főszervezők: Dr. Bacsa György a MOL Nyrt. ügyvezető igazgatója, Heer Ádám stratégiai marketing manager, Koditek Pál a Cathedrális Tours ügyvezető igazgatója, Vajda Balázs termelési mérnök.

Friss topikok

Címkék

Esztergomi küldöttség járt Semjén Zsolt miniszterelnök helyettesnél

2013.12.05. 08:16 Hogyan tovább Esztergom

November harmadikán a „Hogyan tovább Esztergom? Beszéljük meg együtt!” rendezvénysorozat küldöttsége járt Semjén Zsolt miniszterelnök helyettesnél a parlamentben. A civil kezdeményezés alapján létrejött találkozó tagjainak felkérésére, a miniszterelnök helyettes elfogadta az Esztergom fejlődését előmozdítani kívánó beszélgetős estek fővédnöki tisztségét. A találkozón Esztergom városképének, gazdaságának és oktatásának jövőjéről közösen gondolkodtak a jelenlévők.

 Semjén Zsolt, György Sándor, Heer Ádám.jpg

A küldöttség tagjai: Prokopp Mária egyetemi tanár, György Sándor a KDNP esztergomi elnöke, Rezi Kató Gábor az esztergomi vármúzeum igazgatója, Fekete László a Lovasliget ügyvezető igazgatója, Mújdricza Ferenc építészmérnök és Heer Ádám a Fidelitas Komárom-Esztergom Megyei Választmányának elnöke, a „Hogyan tovább Esztergom?” főszervezője volt. Azzal a céllal keresték fel Semjén Zsolt miniszterelnök helyettest, hogy felkérjék az Esztergom jövőjét tárgyaló rendezvénysorozat fővédnöki tisztségére. A miniszterelnök helyettes a felkérést örömmel elfogadta. Amennyiben szoros időbeosztása engedi személyesen fog eljönni az Esztergom városképét vagy közlekedését tárgyaló estre.

Az esztergomi küldöttségnek Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes a királyváros jövőjével kapcsolatban kiemelte, hogy különösen fontos az egyház és az önkormányzat összehangolt együttműködésnek szerepe. Esztergom városának ki kell találni egy olyan fő koncepciót, stratégiai húzóerőt, irányvonalat, amelyet mindenki könnyen megért és versenyképessé teszi a várost. Az estlegesen jövőben épülő intézményekkel, épületekkel kapcsolatban azt tanácsolta, hogy csak akkor lehet belekezdeni bármilyen beruházásba, ha annak fenntarthatósága is garantált.

Heer Ádám a beszélgetés során kifejtette, hogy Esztergomban nagyon sok mindent szinte a nulláról kell kezdeni. Például az infrastruktúra elhasználtsága, egyes oktatási intézmények állapota, a sportélet elhagyatottsága, a turizmus kihasználatlansága bőven állít feladatokat az esztergomi társadalmi életben aktívan résztvevők elé. Bár megjegyezendő, hogy a siralmas állapotok ellenére akarat, szellemi potenciál és hasznos, előremutató ötletek bőven állnak rendelkezésre, mondta Heer Ádám.  A Fidelitas megyei elnöke hozzátette, hogy a város fejlesztésével kapcsolatban véleménye szerint, csak és kizárólag olyan épületegyüttesek, létesítmények jöhetnek szóba, amelyeket megtudnak tölteni emberekkel, vendégekkel és rentábilisan tudja a tulajdonos működtetni.

György Sándor a KDNP esztergomi elnöke szerint a városfejlesztéssel kapcsolatban a gondolatokat össze kell gyűjteni, az intézményvezetőkkel meg kell vitatni. Az ebből összeállt fejlesztési koncepciót összegezve meg kell ismertetni az esztergomiakkal, és ha szükség van rá, vitára kell bocsájtani. Csak így állhat össze egy aktuális városfejlesztési terv.  Később ez a kidolgozott városfejlesztési terv alkalmas lehet bizonyos pályázatokon való induláshoz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hogyantovabbesztergom.blog.hu/api/trackback/id/tr145676556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása